Eteenpäin!

Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat viettää 70-vuotisjuhlavuottaan. Meillä on takana upeat vuosikymmenet, joita kerrataan tässä juhlalehdessä ja tulevissa Tampereen juhlassa sekä syyskokouksessa.

Juhlavuosi on myös oikea aika pohtia, keitä me olemme ja miksi haluamme niin paikalliskilloissa kuin valtakunnallisestikin tulla. Olemmeko muistelijoita vai toimijoita? Onko meillä jokin sanoma, joka kutsuu luo vai odotammeko hetkemme käyvän, todetaksemme, hän on mennyt kohtiin.

Lähden siitä, että kiltatoiminnalla on paikkansa suomalaisessakin partioliikkeessä. Toistan sen, minkä juhlakokouksessa huhtikuussa sanoin, meidän on miehitettävä rastimme ja merkittävä se karttaan.

Suomen Partiolaiset virittelee maahan aikuispartiotoimintaa. Aikuisille esitellään partiota harrastuksena. Heitäkin kutsutaan mukaan, joilla ei partiotaustaa. Minulta on kysytty, mikä on kiltatoiminnan paikka aikuispartiomaailmassa. Tähänkin meidän on – ja nopeasti – löydettävä vastaus, joka ei ole se, että ilmoitamme, että emme kalastele jäseniä samoilta vesiltä.

Kiltatoiminnan sielu on auttamisessa ja palvelemisessa. Se on myös ikuisessa partioystävyydessä. Me kiltapartiolaiset, jos ketkä olemme AINA PARTIOLAISIA. Uskon, että näistä ajatuksista saamme siemeniä strategiamme rakennustyöhön. Strategiasta johdamme myös ajatuksia paikalliskiltojen toiminnaksi. Aivan hyvin partiolippukunnan yhteydessä voi toimia kilta, jonka toimintaa jalostaa Suomen Pyhän Yrjänän paikalliskiltojen aktiivinen ja kiinnostava toiminta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *